bsc

BSC LA PRIMA COMPETITIE DE INOT SINCRON


BSC LA PRIMA COMPETITIE DE INOT SINCRON

Poate va mai amintiti ca exact cu un an in urma, pe 8 noiembrie 2014, anuntam cu bucurie ca BSC deschide un nou drum... prima sectie de inot sincron a unui club bucurestean, prima lectie de inot sincron, prima intalnire a dansului cu inotul. Dupa un an de antrenamente, pe 7 noiembrie 2015, echipa de inot sincron sarbatoreste aniversarea la primul ei concurs.

 

Fetele au ajuns deja la Bratislava, unde vor participa sambata intr-un concurs international dedicat varstei lor – LITTLE FROGS OF SLAVIA. Deschizatoarele de drum in lumea competitionala a inotului sincron vor fi sportivele:  Andreea Calin (10 ani), Alina Dragusi (11 ani), Anastasia Dragusi (9 ani), Ioana Preda (8 ani), Mara Bancila (10 ani), Francesca Toader (8 ani), Roxana Doroftei (10 ani) si Daria Grigoriu (11 ani).

 

Este cel mai potrivit moment sa le felicitam pentru perseverenta si pasiune pe antrenoarele echipei de inot sincron – Irina Stroe si Lara Popescu. Ele au reusit in acest an sa descifreze tainele acestui sport foarte frumos si sa sadeasca pasiunea micilor sportive pentru el.

 

LE DORIM SPORTIVELOR SI ANTRENOARELOR SA AIBA O EXPERIENTA FRUMOASA SI UTILA PENTRU VIITORUL LOR caci, sa nu uitam, experienta dobandita in cadrul competitiilor nu poate fi invatata la nici un antrenament.  MULT SUCCES !!!

 

PS: Pentru ca este primul concurs, va invitam sa aflam impreuna cate ceva despre ce inseamna concursurile de inot sincron pentru incepatoare. Fetele vor concura in categoriile Frogs II (9-11 ani) si Frogs III (8 ani si mai mici). Ficare dintre ele trebuie sa execute urmatoarele elemente de inot sincron

 

Frogs 3 – adica Ioana si Francesca

 

 

1. POZITIA INTINS PE SPATE – corpul intins, cu fata, pieptul, coapsele si varfurile la suprafata apei.  Capul (in special urechile), soldurile si gleznele aliniate.


 

2. POZITIA INTINS PE FATA – corpul intins, cu capul, partea superioara a spatelui, fesele si calcaiele la suprafata apei.  Fata in apa.


 

3. EXECUTARE MISCARE DIN POZITIA PLANA IN POZITIA TUB PE SPATE – Din pozitia intins pe spate, genunchii si degetele de la picioare sunt trase de-a lungul suprafetei apei pana se ajunge in pozitia Tub. Apoi se revine la pozitia intins pe spate.

 

4. ROTIRE VERTICALA 360° - Stabilire pozitie verticala a corpului de la cap pana la solduri, cu bratele intinse pe suprafata apei. Timp de 2 sec se mentine pozitia cu fata prin miscari de rotatie alternativa a picioarelor picioarelor. Executare un sfert de rotatie si mentinere timp de 2 sec; apoi inca un sfert de rotatie in aceeasi directie si mentinere 2 sec, inca un sfert de rotatie cu mentinere 2 secunde si inca un sfert pentru revenire in pozitia initiala (cu fata). Nivelul apei trebuie sa fie constant, cu umerii deasupra sau la nivelul apei.


 

Frogs 2 – adica Andreea, Alina, Nastea, Mara, Roxana si Daria

 

1. POZITIA INTINS PE SPATE CU UN GENUNCHI INDOIT  - Incepe in pozitia intins pe spate. Un picior ramane intins pe suprafata apei. Celalalt picior se indoaie miscandu-se varful de-a lungul interiorului celuilalt picior pana se ajunge in pozitia intins pe spate cu genunchi indoit. Apoi varful se misca incet pe partea interioara a piciorului intins pana se ajunge la pozitia intins pe spate.  

 

2. POZITIA INTINS PE FATA CU UN GENUNCHI INDOIT – din pozitia intins pe fata, se indoaie un genunchi si se revine apoi in pozitia intins pe fata. Fata este in apa.

 

3. 310 ROSTOGOLIRE PE SPATE – din pozitia intins pe spate, se trag genunchii si varfrile de-a lungul suprafetei pana in pozitia Tuck. Cu miscari continue, se strange pozitia, se grupeaza si se executa o rotire /rostogolire completa pe spate (in pozitia grupat). Se revine la pozitia intins pe spate.

 

4. INTOARCERE 360° IN POZITIA TUB – din pozitia intins pe spate, se trag genunchii si varfurile la suprafata apei pana se ajunge in pozitia Tub. Se executa o rotire completa la suprafata. Se revine in pozitia intins pe spate.

 

 


bsc