bsc

CUVINTE ALE BENEFICIARILOR CAMPANIEI “ANTRENAM VIITORUL”


CUVINTE ALE BENEFICIARILOR CAMPANIEI “ANTRENAM VIITORUL”

Noi am vorbit despre ceea ce ne-a determinat sa initiem aceasta campanie, despre ce ne-am dorit, despre ce am oferit celor 90 de copii participanti. Pe tot parcursul campaniei am tinut permanent legatura cu cei datorita carora am avut privilegiul de a antrena copiii, cei care cu pasiune si daruire vegheaza ca drumul lor in viata sa fie lin si frumos, ca egalitatea de sanse sa existe dincolo de posibilitatile materiale ale parintilor. Vorbim despre oamenii care ne-au ajutat cu recrutarea copiilor, reprezentantii organizatiilor si centrelor SOS Satele Copiilor Romania, FARA, Salvati Copiii, World Vision Romania si centrul “Eu si prietenii mei”. Acesti oameni, tematori poate la inceput de faptul ca vom incerca si noi sa ne construim o imagine ajutand acesti copii, au inteles repede ca nu aceasta ne este intentia, ca nu dorim sa oferim copiilor “cadouri”, ci vrem sa ii invatam sa isi daruiasca singuri, prin munca, rezultate si bucurii. Am rugat acesti oameni sa ne spuna opinia lor despre primele saptamani ale campaniei si nu au intarziat sa ne raspunda.... Le multumim! - Click AICI pentru galeria foto.

 

 “Daca initial copiii s-au bucurat foarte mult ca  vor avea ocazia de a se juca in apa si ca vor invata sa inoate, acum, unul dintre copiii nostri si-a exprimat speranta ca va face parte din lotul de 20 de copii selectati ca fiind cei mai buni. Isi doreste sa faca performanta, incurajat fiind de antrenor si de faptul ca a invatat intr-un timp relativ scurt  sa inoate.

Ce s-a schimbat in atitudinea lor ? Copiii au depasit faza de inceput in care le era teama de apa, au capatat incredere in ei, iar acum inotul a devenit o placere. Povestesc ca au o relatie apropiata cu antrenorii lor, care se poarta frumos cu ei , au rabdare cu ei ... iar ceea ce le place cel mai mult, este faptul ca sunt amuzanti si impletesc munca cu buna dispozitie.

Prin sport, si in special prin inot, speram ca ei sa aiba curajul sa infrunte nu numai unda apei , dar si viata, cu toate valurile ei mai mici sau mai mari.”

Margareta Ivan - Manager Proiect Casa “Sf.Gabriel” – fundatia FARA

 

 „Grija personalului de instruire, echipamentul complet, de buna calitate - oferit gratuit, rabdarea si bunatatea cu care sunt intampinati la fiecare sedinta, au facut ca pe chipurile copiilor sa apara zambete de  bucurie de fiecare data cand vad in fata centrului masina de transport la bazin.

 Apreciind opinia copiilor cu privire la orele de inot am constatat o reala bucurie pentru absolut toti,  faptul ca au invatat sa inoate, sa faca scufundari, sa nu se mai teama de apa si chiar sa-i motiveze pe mai departe in vederea obtinerii  chiar si a titlului de campioni.

De asemenea,  pe langa faptul ca inotul ii ajuta in mentinerea sanatatii printr-o dezvoltarea armonioasa, copiii si-au imbunatatit capacitatea de comunicare, de relationare, disciplina, insusirea responsabilitatii si regulilor”

Dan Mares – Sef centru “Eu si prietenii mei”

 

„Copii sunt incantati in primul rand de faptul ca au contact cu apa, iar pe zi ce trece chiar ei personal vad progresele pe care le fac. Daca saptamana trecuta le era teama sa se dezlipeasca de marginea bazinului (...), saptmana aceasta erau incantati ca au reusit de unii singuri sa traverseze bazinul inotand ajutati doar de baghetele de burete, iar micile frici s-au dizolvat complet. Acest lucru datorandu-se atitudinii antrenorilor care reusesc cu usurinta sa-i motiveze si sa le dea incredere in fortele proprii.

De prea multe ori niste deprinderi extrem de folositoare (unii ar spune chiar vitale) in viata, cum este inotatul, ajung sa fie neglijate (...). Parintii nu isi permit si copii vad ca acestia nu ar avea timp. Programul acesta  ataca foarte bine ambele paliere. Pentru parinti scoate problema banilor din ecuatie, iar pentru copii permite sa se redescopere intre ei, pe ei, si persoane noi (intreaga echipa Bucharest Sports Club) intr-o situatie noua intarind astfel coeziunea de grup si sentimentul de. Un alt aspect foarte important vizibil si de remarcat este faptul ca cei mici s-au responsabilizat si s-au adaptat foarte bine programului. Stiu deja ce este de facut cand vin de la scoala in ziua cand au inot. Au reponsabilitatea echipamentelor pe care si le pregatesc singuri cu o seara inainte acasa.

Din punct de vedere pedagogic este o experienta foarte placuta de a lucra cu alti profesionisti, si imi face placere sa observ pregatirea, entuziasmul si daruinta membrilor Bucharest Sport Club, mai ales ca toti intelegem ca acesti copii isi formeaza deprinderi care ramanan cu ei o viata intreaga si cu siguranta cei mai multi isi pot descoperi, dezvolta aici abilitati si aptitudini inca neatinse”

Maria Ramboi – reprezentanta fundatiei World Vision Romania

 

 „Stefan spune ca ii place ca inoata singur si invata lucruri noi.
Lui Dragos ii plac ambii antrenori, dar nu-i plac bilele care separa culoarele. Inoata deja pe sub apa, ii place foarte mult, iar bazinul ar fi perfect fara bile. Vrea sa mearga in continuare la inot.
Madalinei ii place ca e liniste, ii place sa inoate cu capul in apa si sa sara. Abia asteapta sa mearga din nou la bazin.
Alex prefera sa inoate pe burta si sa sara in apa in picioare. Abia asteapta sa invete sa inoate pe sub apa.
Lorenei ii place sa se bage cu capul in apa, doar sa nu faca sarituri.
Lui Alex ii place mult de tot sa inoate singur, face sarituri deja si ii place antrenorul. Isi doreste sa inoate mai repede singur si exerseaza de fiecare data cand are ora de inot.
Vali vrea sa inoate din ce in ce mai bine si mai mult, cand e in bazin nu mai vrea sa iasa din apa. Aproape a invatat sa se descurce singur in apa, dar mai are putin pana sa inoate fara niciun ajutor.”

SOS SATELE COPIILOR ROMANIA -  Doamna Ionela Munteanu ne-a transmis ce spun si ce gandesc copiii...


"Echipa Centrului Educational Salvati Copiii a observat la copiii care frecventeaza cursurile de inot o schimbare comportamentala pozitiva, cresterea increderii in propria persoana si dorinta de a se dezvolta permanent. Copiii au devenit mai relaxati, mai increzatori, au dezvoltat relatii de prietenie si de sprijin reciproc in interiorul grupului, sunt punctuali si dau dovada de multa seriozitate in ceea ce fac. Entuziasmul lor este evident si chiar daca nu toti vor demonstra calitati deosebite in acest domeniu, cu siguranta lectiile de inot vor contribui la dezvoltarea lor si vor reprezenta, totodata, o experienta de neuitat"

Gabriela Alexandrescu - Presedinte Executiv Centrul Educational Salvati Copiii


bsc