bsc

Eveniment “Antrenăm Viitorul”: Pe 22 mai alegem următorii campioni!


Eveniment “Antrenăm Viitorul”: Pe 22 mai alegem următorii campioni!

Avem deosebita plăcere să anunțăm că ne apropiem de finalul unui proiect foarte drag nouă, campania socială Antrenăm Viitorul. Timp de 4 luni, 90 de copii cu vârstele între 6 și 10 ani, proveniți din medii defavorizate, au beneficiat de cursuri gratuite de înot, iar 30 dintre aceștia vor ajunge în echipele de performanță ale clubului.

 

Pe 22 mai 2016, de la ora 16:00, la bazinul Olimpia București, vom organiza un eveniment ce marchează finalul campaniei, printr-o competiție de înot între toți copiii participanți la program. În urma concursului, primii 30 de finaliști ce vor demonstra calități, voință, ambiție și plăcerea de a face sport, vor intra în echipele de performanță BSC și vor continua să practice înotul, triatlonul sau înotul sincron. Vă așteptăm alături de noi, în tribune, să-i susținem pe viitorii campioni ai României!

 

Am beneficat în acest demers curajos de sprijinul organizațiilor care au experiență îndelungată și cunosc foarte bine copiii: World Vision, Salvați Copiii, SOS Satele Copiilor România, Centrul de zi ”Eu și prietenii mei” si Fundația FARA.

 

Întreg proiectul nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor noștri, cărora vrem să le mulțumim pe această cale: companiei CAROLI FOODS GROUP - finanțatorul acestui proiect, Bery Fitness & Spa,  Olimpia Bucuresti și Tyr România, dar și celor 9 antrenori voluntari Bucharest Sport Club, care dedică acestor copii toată priceperea și experiența lor.

 

Antrenăm Viitorul este o cauză care ne motivează și ne dă putere să credem că putem pregăti un viitor mai bun unor copii care adesea își pierd speranța.

 

Proiectul a fost și este în continuare în egală măsură o provocare și pentru echipa de antrenori BSC, pentru că:

  • Vrem să ne demonstrăm nouă că, dincolo de bazinul de înot, putem lupta pentru o cauză ce susține copiii cu care viața nu a fost la fel de generoasă.
  • Vrem să dezvoltăm relații pe termen lung cu oamenii care împărtășesc aceleași valori, fie că sunt organizații partenere care au în grijă copiii, fie că sunt donatori, susținători instituționali sau persoane fizice care vor să-și aducă partea lor de contribuție la schimbarea pe care ne-o dorim.
  • Vrem să devenim și noi mai buni, să fim modele de urmat pentru copiii în plină dezvoltare.
  • Vrem să-i învățăm pe sportivii noștri să înțeleagă sportul și regulile lui, dar totodată beneficiile și bucuriile pe care acesta le poate aduce.

 

Până la sfârșitul lunii mai suntem în continuare alături de copiii participanți în program, îi invățăm să înoate pe cei care se află la prima întâlnire cu apa, le perfecționăm tehnica de înot celor care deja știu să înoate, dar mai ales, îi învățăm tot ce implică sportul: muncă, disciplină, sănătate, prietenie, utilitatea  regulilor, cum să câștige și cum să piardă o întrecere, dar mai presus de toate cum să depășească greutățile și să fie puternici.

 

În 2016, Antrenăm Viitorul a intrat sub tutela Jurnal de fapte bune, o campanie desfășurată de Caroli Foods Group și Asociația pentru Familie, cu scopul de a susține copiii talentați în sport, artă și învățătură, proveniți din medii defavorizate pentru a atinge perfomanța.


bsc